Web Analytics Made Easy - Statcounter

اظهارات اخیر مدیر روابط عمومی سازمان سینمایی درباره احتمال تغییر رنگ فرش قرمز جشنواره فیلم فجر باعث شکل‌گیری برخی حاشیه‌سازی‌های زرد توسط برخی رسانه‌ها شد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، روز گذشته یزدان عشیری مدیر روابط عمومی سازمان سینمایی با حضور در برنامه تلویزیونی «سلام تهران» از احتمال تغییر رنگ فرش قرمز جشنواره و تبدیل آن به فرش فیروزه‌ای خبر داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس از انتشار این خبر، برخی رسانه‌های خبری با پرداختی زرد و حاشیه‌ساز و لحنی ریشخندگونه به انعکاس آن پرداختند و تغییر رنگ فرش جشنواره را تصمیمی عجیب و بلاموضوع قلمداد کردند.

با وجود حاشیه‌سازی‌های زرد برخی رسانه‌ها در این زمینه، در اظهارات روز گذشته عشیری، ظرایفی وجود دارد که نباید به سادگی از کنار آنها گذشت. پرسش مهمی که حول اظهارات مشاور رئیس سازمان سینمایی می‌تواند مطرح شود این است که قصد و هدف اصلی مسئولین و سیاستگذاران جشنواره مبنی‌بر تغییر رنگ احتمالی فرش قرمز جشنواره از چه منطق و مبنایی نشأت می‌گیرد؟ آنچه از اظهارات روز گذشته عشیری برمی‌آید، این است که تصمیم فوق، به‌دلیل نقض تبعیت از الگوی وارداتی غرب در برگزاری مراسم فرش قرمز اتخاذ شده و دغدغه کانونی مسئولین جشنواره فیلم فجر این است که در پرتو اتخاذ چنین تصمیمی وجهه و هویت فرهنگی جشنواره چهلم را ارتقا بخشند.

اگر آنچنان که مدیر روابط عمومی سازمان سینمایی بیان کرده است، تصمیم فوق با هدف بازسازی و ارتقای هویت فرهنگی جشنواره فیلم فجر اتخاذ شده باشد، بی‌تردید و بلادرنگ باید از آن حمایت کرد؛ چراکه می‌تواند گامی مؤثر در مسیر الگوبخشی بومی به هویت فرهنگی جشنواره فیلم فجر به شمار آید. به‌ویژه اکنون که جشنواره به چهلمین منزلگاه خود رسیده است و از قضا عدد 40 در فرهنگ ما نمادی از پختگی و کمال به شمار می‌آید، ضروری است که از هرگونه عزم و حرکت جشنواره در مسیر بازسازی و بالندگی حمایت کرد.

با این‌وجود، نکته‌ مهمی که مسئولین و سیاستگذاران جشنواره چهلم باید به آن توجه داشته باشند این است که تغییر رنگ فرش جشنواره باید صرفاً بخش کوچکی از پازل بزرگ تغییرات اساسی و هویت‌بخش جشنواره فیلم فجر باشد و این قسم تغییرات، در سطح و پوسته جشنواره متوقف نشود؛ بلکه به عمق راه یابد و در اعماق، امتداد پیدا کند.

از سوی دیگر، ضروری است که تغییرات هویت‌بخش این‌چنینی در بستری خلاق و از پیش طراحی شده به اجرا درآیند و با فاصله‌گیری از هرگونه سیاسی‌کاری و هیجان‌زدگی، در فضایی سراسر منطقی و عقلانی تحقق یابند. در این‌صورت می‌توان امیدوار بود که جشنواره فیلم فجر پس از 40 سال طی طریق در برزخ بی‌هویتی، به دور از هرگونه شعارزدگی و حرکت بر مدار هیجانات کاذب، گامی اساسی، سازنده و پایدار در مسیر بازسازی و ارتقای هویت فرهنگی خود بردارد.

مراسم عکس‌برداری هنرمندان در جشنواره فیلم فجر با تغییری در سبک و شکل پابرجا استمدیر بخش فرهنگی چهلمین جشنواره فیلم فجر تشریح کرد: برنامه‌های طراحی شده برای تحقق مطالبه رهبری در خصوص تحول در سینماشرف‌الدین: سینمای ما همواره در میان شرایط موجود و استراتژی‌های فرهنگی سرگردان بوده است / ماجرای تمجید «مصطفی عقاد» از سینمای ایران

انتهای پیام/

 

منبع: تسنیم

کلیدواژه: جشنواره فیلم فجر سازمان سینمایی سینمای ایران سینما جشنواره فیلم فجر سازمان سینمایی سینمای ایران سینما فرش قرمز جشنواره جشنواره فیلم فجر سازمان سینمایی هویت فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۰۲۶۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اسماعیلی با همتای آذربایجانی خود دیدار کرد

به گزارش خبرگزاری مهر، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه برگزاری ششمین مجمع جهانی گفت‌وگوی بین فرهنگی در باکو با «عادل کریملی» همتای آذربایجانی خود دیدار و گفت‌وگو کرد.

محمدمهدی اسماعیلی در این دیدار گفت: اشتراکات زیاد فرهنگی، تاریخی و تمدنی با آذربایجان داریم و به همین خاطر یک ایرانی در آذربایجان و یک آذربایجانی در ایران احساس غربت نمی‌کند.

وی افزود: بنای ما در دولت آیت‌الله رئیسی بازطراحی رابطه فرهنگی با کشورهای همسایه است.مواضع جمهوری اسلامی ایران در درگیری‌های اخیر تاکید بر حقانیت برادران آذربایجانی بود.

اسماعیلی گفت: تمایل داریم تفاهم‌نامه جامع فرهنگی بین دو کشور مجدد امضا شود. مرزهای آبی و دریایی مشترک و طولانی با کشور آذربایجان داریم و پیشنهاد می‌کنم تبادلات فرهنگی در شهرهای مرزی ایجاد شود. همچنین آمادگی داریم بین نویسندگان و سینماگران دو کشور نشست مشترک سینمایی برگزار کنیم.

اسماعیلی گفت: رییس‌جمهور ایران تاکید دارند هر کار فرهنگی در حوزه همسایگان در بخش‌هایی باشد که کاملاً همراهی و اتفاق نظر متقابل وجود داشته باشد.

وی افزود: در تلاش هستیم تا اولین جشنواره فیلم‌های سینمایی کشورهای حاشیه خزر را برگزار کنیم در همین زمینه از شما و سینماگران شما دعوت می‌کنیم تا در این جشنواره حضور داشته باشید.

کد خبر 6095070 فاطمه میرزا جعفری

دیگر خبرها

  • کاریکاتور/ خلیج فارس بخشی‌ از هویت تاریخی و فرهنگی ایران
  • ◄ رویکرد ترافیک‌ زای شهرداری تهران در زمینه توسعه پارکینگ
  • قاسمی: استادان در هویت‌سازی و فرهنگ‌سازی اهتمام داشته باشند
  • استادان در هویت‌سازی و فرهنگ‌سازی اهتمام داشته باشند
  • اسماعیلی با همتای آذربایجانی خود دیدار کرد
  • نقاب پشت نقاب
  • همه دعوتند؛ مراسم «ستاره‌های دختران کُرد زمین» در سنندج
  • اجازه حاشیه‌سازی در حریم شورا و شهرداری را نمی‌دهیم
  • کشف تکنیکی جدید برای تغییر گروه خونی اهدایی
  • روز خلیج فارس نماد استقلال، هویت ملی و استکبار ستیزی ملت ایران است